Neele-Vat Logistics

Totaaloplossingen in de logistiek

Onze core? Dat is onze klanten totaaloplossingen in logistiek aanbieden. Wij stemmen alle schakels in de logistieke keten nauwkeurig op elkaar af. Of het nu gaat om warehousing, douane, lucht- en zeevracht of Europese distributie. Het resultaat? Flexibiliteit, snelheid en optimale controle. Wij hechten hierbij veel belang aan een duurzame bedrijfsvoering in de hele logistieke keten en handelen daar ook naar.
Onze distributiecentra (186.000 m2) liggen vlakbij de containerterminals in Rotterdam en Amsterdam. Zo kunnen wij al onze klanten altijd optimaal van dienst zijn.

Enkele kerncijfers: Neele-Vat Logistics heeft 600 gepassioneerde medewerkers en een omzet van circa € 230 miljoen. Wij hebben in de regio Rotterdam vestigingen in Rotterdam, Hoogvliet, Maasvlakte, RBotlek en Zwijndrecht. Daarnaast zijn we ook gevestigd in Amsterdam, Schiphol, Zeebrugge (België), Vantaa (Finland) Oradea (Roemenië), Moskou (Rusland), Verona (Italië) en Praag (Tsjechië).

One-stop-shop

Onze organisatie is een logistieke one-stop-shopp: van warehousing tot transport. Over weg, spoor, water en door de lucht: Neele-Vat Logistics is een betrouwbare partner in logistieke diensten.

1. Transport

Via het netwerk van Neele-Vat Logistics kunt u uw groupage zendingen, deelpartijen en compleetladingen snel en betrouwbaar naar iedere bestemming in Europa versturen. De uiteindelijke looptijd van de zending om de eindbestemming te bereiken is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder bijvoorbeeld de vaste vertrekdagen, regionale feestdagen en eventuele in-/uitklaring van de goederen.

Binnen Neele-Vat Logistics hebben wij jarenlange ervaring in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Onze mensen werken hier dagelijks mee. Hierdoor kunnen wij ook uw ADR zending vervoeren. Afhankelijk van de bestemming zijn bepaalde UN-nummers en ADR klasses uitgesloten. Voor alle bestemmingen geldt dat transport van ADR met klasse 1 (Explosief), 6.2 (Infectieus) en 7 (Radioactief) altijd is uitgesloten.

2. Warehousing

Het op adequate wijze beheren van de voorraden vraagt een actieve afstemming en partnership tussen ons en onze opdrachtgever. Dankzij vakbekwame medewerkers en het naleven van strikte werkprocedures is de performance in onze warehouses van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Wij monitoren alle relevante activiteiten en overleggen de resultaten tijdens het reguliere kwaliteitsoverleg met de opdrachtgever. En ‘foutloos’ is daarbij geen uitzondering: het streven naar perfectie zit al jaren in onze genen. Neele-Vat voldoet voor Warehousing aan de normering van HACCP, ISO 9001, SKAL, SQAS en GMP. Of het nu gaat om de warehousing van (dierlijk) voedsel of PGS 15 (gevaarlijke stoffen)

3. Luchtvracht

Snelheid en maatwerk, dat is kenmerkend voor de afdeling luchtvracht van Neele-Vat Logistics. Dankzij een uitstekend wereldwijd agentennetwerk zorgt de afdeling Luchtvracht voor de juiste oplossing om uw zending, desgewenst deur-tot-deur, conform uw instructies op tijd af te leveren.

4. Zeevracht

Binnen ons netwerk kunnen we vanuit Rotterdam de hele wereld met zeevracht bedienen. Of het nu gaat om import van volle containers of export van deelladingen, wij zijn uw partner. Zo hebben wij wekelijks meerdere groupage containers vanuit het Verre Oosten en Amerika.

5. Douane

Wie internationaal zaken doet krijgt te maken met douaneformaliteiten. Veel papierwerk, met de nodige haken en ogen, waar specifieke kennis voor vereist is. Energie steken in uw core business. Dat levert u onder aan de streep het meeste resultaat op. Met alle specifieke kennis in huis, neemt Neele-Vat Logistics u graag uw douaneformaliteiten uit handen. U kunt bij ons terecht voor uw uiteenlopende douaneformaliteiten rond export-, import-, opslag- en doorvoerzendingen. Ook helpen wij u graag met veterinaire keuringen. Of adviseren wij u bij specifieke douane – of fiscale vraagstukken. Ontzorgen, daar staan wij voor.

Waarom Neele-Vat Logistics?

U kunt bij Neele-Vat Logistics rekenen onze persoonlijke aandacht. En tegelijkertijd een performance verwachten die de grootste spelers in de markt overtreft. Objectieve metingen tonen keer op keer aan dat wij ons vak beheersen. Neele-Vat Logistics staat garant voor hoogwaardige kwaliteit waarbij‘partnership’ en ‘commitment’  centraal staan binnen de organisatie. Met vakbekwame medewerkers die vooruit denken en die waarmaken wat ze toezeggen.

  • Compleet dienstenpakket: wij verzorgen al uw logistieke-, douane-, expeditie- en Europese transportdiensten van A tot Z.
  • Deskundigheid: onze eigen landenspecialisten hebben de juiste kennis van buitenlandse taal en cultuur.
  • Betrouwbaarheid: wij beschikken over eigen loodsen, transportmiddelen en een afdeling voor douane-inklaring. Zo garanderen wij een maximale controle over uw zendingen.
  • Hoogwaardige dienstverlening: wij werken volgens gecertificeerde werkprocessen.
  • Flexibiliteit: door werkzaamheden bewust in eigen hand te houden, kunnen wij tijdig en flexibel reageren. En dus snel leveren.
  • Fiscale vertegenwoordiging: wij beschikken over de juiste douanevergunningen, kennis en ervaring om als fiscale vertegenwoordiger op te treden voor iedere buitenlandse onderneming.
  • Financiële draagkracht: wij zijn een financieel gezond bedrijf met voldoende werkkapitaal om uw ladingsstromen probleemloos te begeleiden.
  • No nonsense mentaliteit: wij vertellen u helder waar u aan toe bent; met alle voor- en nadelen.